Pages

Thursday, December 16, 2010

SmartCampers' Day Out - finale

alamak..SmartCampers' Day Out the series dah nak melabuhkan tirainya..dah masuk part 4.. so sila ke Part 1, Part 2 & Part 3 jika mahu mengikuti kisah SmartCampers' Day Out ini :) .. tour ke Zoo Johor sudah, makan mee rebus sudah, main archery sudah, main boWling sudah, berkarok sudah & sekarang masa utk berKACANG POOL dan xtvt seterusnya...
dari Danga City Mall, kami telah shot terus ke Medan Selera Plaza Larkin dekat dngn bomba.. orang JB mesti familiar kan..apa yang menariknya??tentulah KACANG POOL nye..mungkin korang tak pernah dngr atau tak kenal apa itu KACANG POOL..before nie aku ada la cerita masa aku gi makan kacang pool..lihat sini bagi melihat dngn lebih jelas..one week before SmartCampers' Day Out ini, aku ngan Aiman & Apek dah g makan..Aiman dngn yakin kata kacang pool nie macam kacang rebus..biler dah sekali rasa, nak lagi,,betul tak Apex???
macam biasa, kalau pergi sini, aku akan order la kacang pool & ABC..memang mantap gandingan 2 nie.. so 10 orang kami pun makan la dngn muka yg penuh selera.. squad yg lain tak ingat plak minuman apa yg dieorng mintak :P ..dum dam dum dam, maka habislah makanan yang di order itu dengan licinnya..so, masa nak gerak ke destinasi seterusnya, si Apex terserempak la dngn anak muridnya..maklum la..sape tak kenal Apex..masa nak blk juga la kasut yg si Nora pakai buat hal lagi..adeh..tapi kembara day out ini tetap diteruskan ke Jusca Tebrau City..
sampai jer Jusco Tebrau City ini, ada la pulak OSIM ke OGAWA buat pameran barangan urutan mereka. si Apex ngan Que amatlah excited untuk mencuba kerusi urutan kat situ yang percuma. tidak ketinggalan Fahmi juga mencuba sehinggakan wallet beliau tercicir kerana terlampau excited..hehe..tapi disebabkan orang JB ini amat baik hati, insan yang jumpa wallet itu telah memberikan kepada kaunter pengumuman..thanx to God, tak de ape yang hilang..
kat Jusco Tebrau City ini, kiteorng tengok wayang..cerita UNSTOPPABLE..dasyat wo..sape yg belum tengok, sila tengok..lepas Maghrib terus tengok wayang..sambil tunggu tue, sempat lagi la kami berposing sakan..tapi kenapa erk gamba kasut akan disnap??? sila berikan jawapan yg rasional..lepas habis cerita tue, kiteorng terus shot ke Stulang pulak for dinner session and the closing activity..guess what???mr Acad nak sponsor.. :)
mesti ramai tak tahu kan kat mana Stulang itu..okey, actually Stulang tue tempat makan seafood macam Senibong..tapi lokasi Stulang nie dekat jer dngn TheZone, komplex Bebas Cukai di JB. so, silalah datang yerk.. tengoklah muka-muka excited yang menunggu masa utk membaham ikan sotong udang dan sebagainya..tak percaya???
see...dengan siakap masak steam & sweet sour, udang goreng butter, sotong goreng tepung, tom yam seafood, sayur apa ntah, air buah dan sebagainya memang membuka selera..for the 1st time aku dapat beat Aiman ngan Nora..haha..lihatlah..betapa licinya pinggan mangkuk di depan Apek setelah kami berjuang bersama-sama :)...
jam pun hampir ke 12am, maka tamatlah SmartCampers' Day Out ini..aku cukup seronok dan amat bertuah dapat join mereka semua ini dalam beraktiviti..sungguh happening & interesting day with u guys..kesimpulannya, 'Sayangilah Orang Yang Menyayangi Kita Daripada Menyayangi Orang Yang Kita Sayang'..moga kita dapat ber day out lagi guys..daa~~

p/s : gambar-gambar terpaksa dikecilkan & digabungkan menjadi 1 page...gambar nak masuk banyak sangat :P
~~JOM CUTI-CUTI MALAYSIA~~

25 comments:

honeyvsbee said...

uit golap jer nih..

AngahSayang2314 said...

uitt sempat lagi makan2 tue ehehehe

puterapescado said...

@ honeyvsbee :..apa yg golap nye kak??

puterapescado said...

@ AngahSayang2314 : mesti la sempat.. x lengkap kalau g jalan2 tanpe mkn2 :)

cikCEPET said...

cm bes jep...

:))

chittysarah said...

wah~~
menarik nyer..
leh wat gak nie!

lalala~~
ps:baru datang terjah blog nie~~

annazanariah said...

wahhh.. bestnye... baru nak maraton baca dari part1.. hehe..
ala.. blum tgk unstoppable.. nak tengok.. nak tengok... berapa bintang nak bagi? 5 per 5 ke?

puterapescado said...

@ cikCEPET : ....memang best u oll.. nak join ka??

puterapescado said...

@ chittysarah :..sila sila..nk best, ajak la mus join skali..hehe

puterapescado said...

@ anna :..xpe2...jempu2 bace..mane taw kan pas nie kite ley colabarate same..erm 3.5/5 kot..bergantung la.. kalau anna suke aksi yg mendebarkan tue, mungkin boley naik 4/5..hehe

hanif said...

bset yekk...teringat masa sekolah dulu dan kat U dulu...banyak aktiviti macam ni...

Shaheila Malek said...

wah3..bes nyer lau dpt join :)

puterapescado said...

@ hanif : ...wah...feel kembali zaman sekola ngan U kan..hehe.. best kan~

puterapescado said...

@ Sheheila Malek :...jom la..kite wat xtvt laen :)

diana said...

teringat masabujang2 dulu dok jb..
malam minggu je mesti pi makan2 kat stulang..

+akufobia+ said...

habis berapa ringgit hari tu?haha.

hans said...

mak aih
jeles aku bila tgok gambar2 makan tu
hehehehe

berapa RM habis?

P/S : Tiba - Tiba Teringat Kisah Lama

Shiela Latif said...

keseronokkan berganda =))

d_tieah said...

Selalu sgt dgr ungkapan "sayangilah org yg menyayangi kita drpda menyayangi org yg kita syg"..
Huhu..
I will try my best to be a loving person..

*Chewah ayat.. X bleh blah..

puterapescado said...

@ diana : wah wah wah..sekali teringatzaman bujang kan~~sekali skala turun la JB..bawah pemeli..hehe

puterapescado said...

@ +akufobia+ :..hehe..xe la bnyk sngt..dekat rm50 jer..sbb ade yg dah keje tue bnyk support woo..best

puterapescado said...

@ hans :...moh ler..dtng jb..nnt aku bawak ke semua tempat tue.hoho..

ade la lebih kurang RM50 jer..

puterapescado said...

@ kak Shiela :...berganda-ganda koT..

puterapescado said...

@ d_tieah :..haha..ayat jiwang karat marat kan~~...hoho..

+akufobia+ said...

hee.tumpang sekaki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...