Pages

Wednesday, July 28, 2010

Senibong yang menggamit kenangan manis

Oh..terasa lama plak tak update kat sini...sebabnya kesihatan yg tidak mengizinkan...So, kali ini saya nak share dngn kawan-kawan di luar sana pengalaman saya dan 2 orang kawan, Fahmi Aizuddin dan Rahimah dalam misi mencari tempat untuk dijadikan tempat jamuan fasilitator Kem Extravaganza 2010 yang lepas. Jalan-jalan cari tempat makan tetiba pergilah ke Senibong... erm mesti orang Johor tahu la Senibong ini. Salah satu tempat yg famous bagi penggemar seafood selain dari Stulang dan Gelang Patah. Perjalanan pun bermula.
Disinilah yang dinamakan tempat dengan Senibong...asal nya tak tahu la...tapi memang boleh dikatakan menarik perhatian la kepada pengunjung-pengunjung...kawasan yg berlampu-lampu itu adalah Singapura...best kan..makan disebelah negara orang jer :)
dan terus masuk ke salah sebuah kedai yang terdapat di situ..tengoklah gemerlapan sang cahaya menerangi kawasan hidangan..walaupun kosong je kawasan ini, kerana kami datang agak awal utk berbuka puasa
inilah hidangan yang telah kami pilih...siakap masam manis, kangkung ikan masin, udang goreng tepung, tom yam sotong, jus tembikai, jus carrot susu & honey dew...oopss..kacang rebus tak termasuk dalam order....lupa...nasi 3 pinggan......
nie la dia bos eXtravaganza 2010...dengan muka gembira berposing dngn juadah kami...sedikit pembetulan...nasi bukan 3 pinggan tapi 6 pinggan...oopss...3 orang makan tapi 6 pinggan????
ha....teng deng...licin kan kami bedal hidangan itu...'AAAAAAAAAAAAAA'...semua kekenyangan lepas habis....tinggal sayuran dlm ian masam manis jer
close-up dr tepi...memang terbaek la..tengok...kacang rebus tue stil berada tanpa diusik...kalau makan, nanti kene bayar lain...
^
^
^
^
^
^
taa daa...nie die bil pada mlm tue...apa RM109.30???terkejut besar kami 3 orang tapi dngn muka kepuasan, big bos tolong bayarkan dulu..nnt claim...

tapi seriusly la, kami terkejut dengan bil tue...eh..mula-mula tak de bil..dah siap masuk kereta nak blk UTM, tetibe cam tak percaya dngn harga makanan itu...dngn muka toye, saya dan Rahimah telah pergi ke kaunter dan berlakon yang kami perlukan bil utk masuk dlm report...haha..memang berlakon la kejap malam tue..selamat dah biasa berlakon masa pergi program kem-kem.. :)

p/s : weekend nie nak pergi lagi utk bawa fasilitator kem extravaganza 2010. memang muka seronok akak di kaunter itu menerima kedatangan kami.

14 comments:

mawaddah annur said...

haha..kenangan ku bersama mu..kuikui

ayen =D said...

wah
sampai juga ke blog kamu
senibong
pernah pergi
n review best
pernah juga guna pakcik Zainal senibong utk katering seafood
good job as first timer
and u know what; dulu i went there makan2 dengan istilah 'testing' sebab kalau okay; nak guna utk jamuan besar-besaran: dan impaknya; we ate for free for 'testing'

suhaisweet said...

Nice friend..visit mine if free k ;D

miss dayah said...

memang best mkn kat senibong nie.. :)
selalu gi mkn dgn family kat situ

puterapescado said...

@ Nora : 1st time ko smpai situ kan...habes kene pancung..kui kui

@ Ain : macam mane boley jadi testing itu free????kami kene RM109 tue..huhu

@ Suhaisweet : thanx ea...will be :)

@ Miss Dayah : best kan kat situ :)

ASSOYFINGER67 said...

Tak aci...300x...jeles 3000x..haha

puterapescado said...

@ bro assoy : haha...bro kan rajin memasak...masak la cam nie..boley try gak..hehe

Ann said...

penah makan sekali je kat sini, tu pun de org nak belanja...belanja kira2 sepuluh org..

ak nk makan sdiri pun lom tentu mampu

puterapescado said...

@ Ann : ala akak Ann...x kan x mampu kot..hehe..BTW, sedap kan kalau makan seafood kat situ :)

BATU BERSURAT said...

Betollah... pnh skali gi sini, dia punya feel nak makan, perh... makan pun relax je.

Tapi feel nak cari parking tu yang menyampah... nyampah habih!!! hehehe

puterapescado said...

@ Batu Bersurat : erk...feel baek punyer...memang parking so de susah kan..tpi kalau pergi weekend memang melampau2 susahnye....kene g ari biase.. :)

annazanariah said...

wahh.. tak pernah sampai situ lagi..jeles..
wah.. bil sampai RM109 untuk 3 org je..
tak mampu den.. hehe..

puterapescado said...

@ Anna : anna x pernah smpai lg ke???jom kite g nak????hehe..ala..bil tue sbb kiteorng mintak asing2...yg mahal nye sang sikap tue jer..smpai RM52...terkejut eden :)

hentakbelipat said...

dah duduk utm 5 aun tapi xpna pg senibung..paling jauh pun idaman sayang..kat mane ea senibung ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...