Pages

Monday, December 13, 2010

SmartCampers' Day Out - part 3

yeay..kita bertemu lagi dlm rancangan SmartCampers' Day Out..sekarang dah masuk part 3..dh jadi cam cerita Harry Potter @ TV Series American plak kan..padahal cerita pasal jalan-jalan mengisi masa lapang @ cuti jer..okey..kalau Part 1 cerita pasal Zoo Johor & Part 2 pasal tragedi mee rebus serta bermain archery, utk part 3 kita teruskan dngn cerita bowling & karok..let's check it out yo!!
setelah tamatnya game archery yg dimonopoli oleh mr Acad, seterusnya utk membalancekan kelenguhan tangan kiri masa pegang busar panah, kiteorng terus ke pusat bowling..ha..nie dah tentulah favaourite game aku..lupa, b4 nie si Aiman tue kata soh guna ganti nama dia Si Jejaka Berspek Hitam...okey..no hal..utk game bowling nie, Acad plak bertindak sbgai photographer.. siot jer x nak maen bowling..tapi cantek w00 gambar yg beliau snapkan..x caye, jom ushar~~
okey..terus jer..kami bermain 1 game jer..maklum la time constraint..utk team 1 terdiri drpd Ain, Mar, Que ngan Fahri..sila rujuk gambar diatas..dngn semua beraksi gaya sportmen & sportwomen kot :p~ ..cuma Mar jer xde dlm koleksi utk aksi balingan beliau..sbb ape???erm no komen..utk skor dr kumpulan nie, sila besarkan gambar..kang aku tulis, ada yg x puas hati plak.. so not bad la kami bermain bowling ini :P
bagi team 2, sudah tentulah terdiri drpd Nora, Adam (apex la tue), Aiman Si Jejaka Berspek Hitam dan tentulah aku (Azzam)...so, shot-shot yg diambil oleh Mr Acad amat cantek dan pandai bermain dng angel..puji sikit nie..korang besarkanlah gambar itu utk melihat..x pun add beliau di FB utk melihat lagi gambar..okey..seperti biasa..utk skor..sila lihat sendiri..aku cuma memberi skor aku jer..144 jatuhan pin..alamak..satu pencapaian yg boleh dikategorikan memuaskan :)
abes jer game bowling, ha...nie ntok test suara pulak kan..macam bese..ke family karaoke la.. terus amek bilik VIP kot..besar punyer...maklum la, nak nyanyi dngn family la katakan.. dngn hanya RM20 sejam, bg kami cukup berbaloi dan puas sebabkan timeframe yg perlu diikuti.. kalau dah masuk bilik karok nie, nak tak nak semua kena nyanyi la kan~~ walaupun suara sedap ke kurang sedap ke, belasah jer..janji feel ada..dah jadi cam juri pulak aku :)
so, macam-macam lagu & aksi berjaya dirakam ketika penyanyi amatur ini mendendangkan lagu pilihan masing-masing..so, kalau ade orang kata suara tue tak sedap ke ape ke, biaq pi la kan.. kalau sedap, dah tentu la masuk AF ke kuarkan album sendiri ke..tol tak???sebagai motivasi kpd diri sendiri utk elakkan orang berkata suara aku tak sedap..hehe..wee~~okey.. cukup sejam ++ bernyanyi secara automatiknya sistem disitu berhenti..
macam bese..kalau tak meninggalkan sesuatu 'jejak' tak sah la xtvt itu kan..maka kami pun bergambar la dihadapan family karaoke itu sebagai kenang-kenangan..sementara menunggu waktu Asar, sempat la berposing sakan..lau x caya, lihatlah sendiri aksi-aksi kurang terlampau itu..kalau nk jadi model ke pelakon ke mungkin boleh dipertimbangkan.. Apek ngan Que sempat lagi mengurutkan badan mereka di kerusi urut OSIM itu..okey..utk part 3 berhenti setakat ini.. part seterusnya sekitar kacang pool..apa??KACANG POOL??nak tahu apa itu kacang POOL, tunggu..x pun ushar sini...daa~~

~~JOM CUTI-CUTI 1MALAYSIA~~

18 comments:

ayen =D said...

rajin nya ekau ni cerita2--
aku ni tengok gambar dalam kamera sendiri pun lambat kan--
bagus2--
leh jalan2 dgn ko selalu--
tukang buat laporan bertulis hehehe--

puterapescado said...

@ ayen =D : hehe...bese jer wat citer2 nie..tue tandanya aku tngh bohsan...mane taw nnt kan MB johor lantik kite jadi duta pelancongan Johor...hoho

ASSOYFINGER67 said...

kaolah lelaki interaktif..huhu..syabas mus...moga ibadah buat banyak2...biar seimbang..aku doakan kesihatan kao..:)

yad'z said...

singgah sini bace entery.... hik3... best...... jalan3...sambung jalan blog laen...^^

nur said...

bestnya cuti2 mesia
ALL IN ONE

puterapescado said...

@ bro assoy :...interaktif??wow.. thanx..insyaALLAH 2-2 akan seimbang

puterapescado said...

@ yad'z :..tQ tQ..singgah lagi

puterapescado said...

@ nur :...memang best..membuka minda kan~~

suduthati said...

hai hai,...nice blog, dude...thanks for visiting..cheersss

AngahSayang2314 said...

wah main boling la.. lama tak mainnn

Shiela Latif said...

sesungguhnya sis tak penah pun merasa karaoke tempat cenggini...nak gak merasa, nila gamaknya...sedih...hukhuk

hans said...

bestnya kau
dah setengah tahun aku xmain bowling nih

P/S : Apabila Si Gila Bertemu Si 'Gila'! Hans Conan Menyiasat!

puterapescado said...

@ sudut hati :..tengs!!..cheers too

puterapescado said...

@ AngahSayang2314 :...jom la maen..ajak family sekali :)

puterapescado said...

@ Shiela Latif : ...ala kak shiela..ajak la husband tue g...nak ajak mus g pun boley :)

puterapescado said...

@ Hans :..best??agak r best ari tue..
jom la maen ngan aku...:)

hans said...

aku takut aku 'menang' jer nanti
hahahah

P/S : Nasiblah Ekau Menang Tony Fernandes! Kalau Tidak Memang Fobia Den Nak Naik Kapal Terbang!

ikiketetel said...

hey hey, take a tour at this blog http://sorrow-graphic-novel.blogspot.com .blog dye awesome :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...