Pages

Friday, December 10, 2010

SmartCampers' Day Out - part 2

okey...jom sambung part 2 - SmartCampers' Day Out...kalau sebelum ini cerita pasal Zoo Johor yang best dan murah tue, now time for the other activities. setelah 2 jam lebih berlegar-legar dalam Zoo, perut pun meminta-minta utk diisi...so, lepas mengucapkan good bye to zoo & penduduk di zoo, mr Acad telah membawa kami semua ke suatu tempat utk orang kata branch (breakfast+lunch)...okey, seriusly kami tertanya-tanya kemana hala tujunya...
see...dr zoo johor tue, kami telah melalui simpang-siur yang tidak diketahui tempat 'rahsia' tue... mungkin sesiape yg familiar dngn kawasan JB nie, mesti cam kan kawasan-kawasan yg kiteorng lalu nie...kalau x tahu, pindah dok Singapore la..hehe..at last, sampai juga la tempat yang dituju.. seriusly aku tak ingat nama tempat tue...yg aku boley cakap kedai makan ala-ala village...
tengok la..dekorasi kedainya mengekalkan ciri-ciri kemelayuan...beratap nipah...perut sudah mintak diisi..nah ko..aku tempah mee rebus ayam, squad yg laen ada yg makan ayam penyet, mee rebus daging, nasi ayam, sup dLL..erm..servis???oops..sorry to say..servis dr waiteress & waiter sunggah teruk...sebagai bukti, tengok tue - aku makan mee rebus 2-2 guna sudu.. geram jer..pas tue, apex mintak air kosong, sampai ke sudah la tak dapat.. orng suruh lap meja pun sampai ke sudah mcm tue...sungguh hampeh..dah..malas nk cerita lagi..next...
terus decide gi Danga City Mall..hoho..dngn kata sepakat, kami mencuba 1 game baru...see, memanah dlm dewan..hoho..masing-masing teruja nak memanah..tengok la memasing dengan muka yg penuh excited..apa yang pasti, new game for us nie memang menarik..cuma si Aiman tu la tak involve dlm upacara memanah nie..alasan??die kate die rabun..hehe.sorry erk Aiman
for the newbie like us, memang prestasi agak membanggakan..hoho..masuk bakul angkat sendiri naik lift plak aku..so da interesting dapat melepaskan anak panah tu ke boardnye..satu kepuasan bile shot tue tepat ke kotak kuning..tapi seriusly memang tak dapat lawan mr Acad..memang mantap sungguh panahan Acad...ha..lupa..Acad yg berbaju putih itu..tengok ranking kat tempat memanah tue, Acad dok ranking no 4 dlm list...pergh...mantop..lupe..pakej yg kami amek bayar RM50 utk 160 panah..so..maen 8 orang, dapat la 20 panah sorang...itu pun dah puas..
okey..part 2 stop setakat tue jer...gambar atas nie sebagai klu utk part 3 dan part seterusnya... dah tahu kot..hehe..aktiviti still dalam lokasi yg sama..Danga City Mall..ada 2 lagi aktiviti yg kami lakukan disana..selepas aktiviti memanah. berehat utk solat Zohor dulu...so, part 3 will be coming soon :)

~~ JOM CUTI-CUTI 1MALAYSIA~~

14 comments:

studentstore.blogspot.com said...

good job dude::waiting for ur next part

puterapescado said...

@ SS : thanx bro...ngah mencari ilham utk kaang ayat

ComeyBelako said...

wah...best. cb folo.

puterapescado said...

@ ComeyBelako :...thanx ea..

Abu Luqman said...

salam ziarah petang bro

puterapescado said...

@ AbuLuqman :...jemput-jemput :)

mohd sasuke said...

syok tu main archery..hehe

puterapescado said...

@ mohd sasuke : ...mmng syok...best gilos kot :)

Ujang9897 said...

best jer bersosial..hee

Cempakamelati said...

Wah seronok nya jalan-jalan. Memanah tu tak pernah try lagi...mesti best.

puterapescado said...

@ Ujang9897 :...bukan bersosial la..tue beraktiviti :p

puterapescado said...

@ Cempakamelati :..memang best...erm try la memanah tue...experience baru tue :)

Cik Moon said...

woo..best tu main archery..huhu... best3..

puterapescado said...

@ Cik Moon :...jom la maen archery sekali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...