Pages

Sunday, May 2, 2010

Hutan Bandar JB & Kacang Pool

Semperna cuti hari Ahad, aQ telah join member aQ - Fahmi, Que & Nuar untuk berjogging di Hutan Bandar JB. Ada yang pernah sampai sini tak? Meh sini aQ ceritakan sedikit la pasal Hutan Bandar JB ini. Hutan Bandar ini merupakan kawasan rekreasi berkonsepkan hutan dalam bandar. Tempatnya memang menarik. Memang setiap hari ramai pengunjung datang beriadah disini dan pada hujung minggu lagi la ramai, macam aQ pergi tadi. Macam-macam aktiviti ada kat sana. Macam gambar tue latihan ala-ala taichi kot. Memang aQ pergi tadi ada la. Pergh penat penat berjogging 2 round.

Ok lepas penat berjogging, kami telah pergi menikmati makanan yang sedap di Medan Selera Bomba [orang-orang JB mesti tahu..] Makanan yang dimaksudkan itu adalah Kacang Pool. Pernah rasa tak??? Atau tahu tak macam mana kacang pool tue???

Kalau anda semua pergi Johor, jangan lupa singgah sini. Bagi aQ the best kacang pool la. So, aQ kalau makan kat sini, tak lengkap kalau tak makan ABC special. Nie lah 2 menu wajib aQ kalau pergi sini. Anda bila lagi???

*thanx to member Fahmi coz belanja kacang pool :)


nie lah rupa kacang pool tue...sedap...RM 4.00

nie plak ABC special...erm...RM 2.50

Okey cukup setkat itu. So, kepada yang ingin datang menikmati hidangan lazat ini, dipersilakan. Tak de teman, aQ boelh temankan :)

p/s : credit to ucle google utk gambar-gambar tue. Kamera tak bawak. Tapi apa yg aQ makan tadi memang seperti gambar tue.



34 comments:

Jieda said...

kacang pool haji tu memang yang terbaikkk

Kak Ina said...

hutan bandar jb???..kat mana tu?. n kacang pool jugak...tu telur ke?...kakina tak pernah makan la kacang pool tu..bagi add lengkap boleh?...nanti nak gak pergi kalau balik kampung

puterapescado said...

@Jieda

Tau erk kacang pool haji tue??
memang terbaeekk....sodap kan...

puterapescado said...

@Kak Ina

Hutan Bandar tue dekat dngn area RTM Larkin tue...xpun kat kawasan Hospital Pakar Johor..dekat2 situ jer...

yg kacang pool tue memang ade telur, kacang pool dan roti..memang sedap..alamat??erm kalau tahu Bomba Larkin, dekat situ jer...xpun kalau susah pergi dekat Plaza Larkin..ade 1 lagi..memng terbaek :)

padin said...

betol2 aku da gi 2 tempat nih.. ciken cop best, kacang pool pon best.. he he

puterapescado said...

@padin

wah..dah g dah kan..sedap kan....

chicken chop???wah kene try nie..

kaChaNG_dEwa said...

kacang pool?waaaa..first time aku dengar ni.sedap ke?aku ni kalu pasal makanan memang laju.miahahaa..

puterapescado said...

@kaChaNG_dEwa

memang sedap bro...kalau turun jb, try r..
yg cam gamba tue...die bagi roti, telur mata dngn kacang pool...ala2 kuah kacang..tapi pekat+kacang beso2...

tpi memang sedap

si[jari] telunjuk said...

sedapnye ABC special..siap ade eskrem lak tuh..apsal murah sgt ea????kat penang nih,yg special takd eeskrem pon dah 3.8++

IbuHakimHaikal said...

Salam..mmg sedap tak terkata 2menu tu...my fav mase pregnant...mesti nak g mkn paling kurang pun 1mgu sekali..yummyyy.. ;)

puterapescado said...

@si[jari] telunjuk

sedap lagi kacang pool nyer..hoho..

wah mahal nye ABC kat sane..boley order 2 kalau tambah duit sikit kan

puterapescado said...

@IbuHakimHaikal

wah samapi begitu sekali yer akak...
ish3...selamat r mengidam makan kacang pool...
senang jernk cari kat larkin tue kan :)

shey said...

sedap nye kacang pool ! :DD

papabear said...

first time baca about kacang pool... macam sedap je nampak!

MamaHanan said...

Pertama kali dengar menu kacang pool. apa dia sebenarnya ya? menarik ni. kalau balik johor bolehla ajak suami pergi makan kacang pool haji kat JB.

hentakbelipat said...

1st time kau rase kacang pool pun kat sini..memang pegi!!!kat larkin mall pun bole tahan jgk kn..tapi xleh lawan yang kat bomba ni

puterapescado said...

@hentakbelipat

tahu xpe..yg kat larkin mall tue lau x silap cawangan die..sedap kan..rugi lau x merasa..hoho

puterapescado said...

@MamaHanan

1st tim erk kak???? die macam ikan sardin..tapi bende tue kacang....cam ner nk cakap erk...

tak pun cam kuah kacang..ajak husband akak try...

puterapescado said...

@papabear

ish papabear kene try...sedap woo...

puterapescado said...

@shey

mmng sedap...dah pernah try???

djambu puadovich said...

wohoho! kacang pool tu dia guna kacang ape? kacang tanah ke kacang kuda ke kacang parang ke kacang hazel ke badam ke walnut ke?

klo sedap boleh a cari :)

puterapescado said...

@djambu puadovich

x brape sure la kacang ape..tapi kalau x silap die dlm tin..memang tulis kacang pool... susah nak cari kacang nie..ari tue dah tnye kat pak cik tue, die pun kate yg supplier yg anta...

Lelord said...

kacang pool tu makan time bulan pose jek kat bazaar nun di BP

cikCEPET said...

adessss... lapaaaa..!!!

Syafiq Kadiran said...

perghh!!!1st tgk kacang pool..macam menarik je...nak ajak mak nnt..

jo said...

depan tu sekolah gua weh....huhh...rindu sungguh!

puterapescado said...

@Lelord

wah etahun sekali la mkn nie..mesti best kan :)

puterapescado said...

@cikCEPET

lapar erk cikCEPET..jemput la dtng makan :)

puterapescado said...

@Syafiq Kadiran

ajak mak ngan satu family la...
nak meriah lagi, ajak mus sekali :)

puterapescado said...

@jo

ko sekolah pe bro???

HonEyBuNNy said...

nyum2..sedapnya....ABC tu sedapnya..makan panas2 cmne....murah la rm 2.50..kacang pool pun nmpk cm sedapppp ja..

puterapescado said...

@HonEyBuNNy

memang sedap..murah...
jemput la try...

+akufobia+ said...

erkk.boo.haha.memang la sedap sebab kawan belanja.sebenarnya takde la sedap mana pun kan.haha.

ASSOYFINGER67 said...

ais kacang tu...aku nakkkkkkkk!takleh tahan...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...