Pages

Thursday, March 31, 2011

.: Malware Menyerang ; Minta Maaf :.

Selamat pagi semua. Terlebih dahulu aku nak mohon maaf kepada sesiapa yang datang menejnguk ke rumah aku dari senja semalam sampai Subuh @ pagi tadi, korang disambut dengan 'tetamu tidak diundang' seperti gambar dibawah ini.
Aku pun terkejut sebab tetiba jer aku dapat Kad Merah ini mengatakan rumah aku ada yang tak kena...ya gara-gara Malware TAPI aku nak tegaskan yang ia bukan berpunca daripada rumah aku sebab lepas aku pergi Safe Browsing diagnostic page, ya ada beberapa blog dari bloglist aku ada Malware ini.

Seriusly, aku memang tak tahu macam mana nak handle... aku google-google, jumpa la kat link-link otai serba sedikit cara nak settle.. Yup, 1st-1st ; kasi buang terus bloglist (gatal tangan sangat aku listkan bloglist secara automatik) ... check-check still ada lagi.... adei pening-pening.. Baca lagi, terus aku guna bantuan daripada Webmaster Tools daripada Google ini.. so, diorang akan diagnosis blog aku...tapi makan masa sikit la... and see ; aku bukak blog ini pagi tadi dan check emel, terus senyum..yeay..problem settled... Thanx to en Google & team..
Tengak, pukul 2 am tetiba traffic ada views - 100 dan uniques 40 ...pelik kan... pas tue terus check dari mana la pulak mereka nie semua datang..jeng jeng jeng...
Ha...dari United States...sah..2 kemungkinana jer 1) team Google yang datang 2) hacker yang komplot dengan Malware tue... aku dah scan laptop aku, memang bebas daripada sebarang Malware.. so, sekali lagi aku mohon maaf kalau Kad Merah itu berjaya mencuakkan korang ek!! So, pas nie dah tak yah risau yer kawan-kawan..rumah ini sudah BEBAS daripada Malware itu

~~ erm..tak pasal-pasal blog aku tak de bloglist dah ~~

17 comments:

Bro Azqar said...

hhehee.. penah gak jadi mcm tuu.. disebabkan ape ek.. ewmm feed kot

Tuan Penasihat said...

pernah kena jugak. nasib dah sembuh.
jahat betul sapa yg sengaja buat tu.

Cik Aish said...

err nasib bek tak kena kat sy..dah ar buta it..mmg ttp terus ar blog. huhu..

caliph shuriken said...

dlm sminggu dua ni ada jgak kwn2 blogger yg kena, huh...

latest en3: hayabusa di taman sakura

Nur Misnan said...

brother... kau simpan dulu link diorang
dalam bookmark
dah clear kau list balik
jgn buang mcm tuh jer...
merajuk hati nanti.. hu3

vielyns said...

hehe naseb baik tak pernah kena ;)

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ Bro Azqar : erk..feed???erm nie ade link tue kene serang.terjangkit ka wa :(

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ Tuan Penasihat : ...hehe..die bukan sengaja nk buat :)

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ Cik Aish :..hoho...nie kene taw gak nk sembuhkan cam ner...bese r tue..dunia maya kan~~

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ bro caliph :...erk....virus virus.. musim dah muncul blk kot :p

Mustaffa Khairul Azzam said...

Nur Misnan :..haha..jgn salah anggap.. nie blog list tue wa create pakai widget yg ade jer...wa x pilih mane2 blog..wa auto updates kan...sape updates die mauk list..cam tue jer :)

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ vielyns :..haha...Awas..mungkin anda selepas ini :~~)

+akufobia+ said...

ayokk.

Miss Meen said...

waaaaa....yeker??? neyh masalahnyaaa
ad0iii thanks 4 inf0 ..

masalah yg sama... T_T
aduiii naseb singgah sini...tQ!!! sgt2

huhuhuh sedey lak aiiii...

saraRARA said...

Mcm mane nie ? Blog saye ade lagi T_T

Anonymous said...

but is also flexible to fly GHD IV.
lowry cheap north face.
hYvz Since ghd nz sale.
2aJkc 4kWmr ghd uk

Anonymous said...

wZzo ghd hair straightener
tAri ugg uk
dCse michael kors sale
3dJca ugg sale
7iZqj chi flat iron
8iLew michael kors handbags
2fQtp wholesale nfl jerseys
6mRug ghd nz
6jMgu cheap north face jackets
0sIds ugg australia
1vVra ghd precious
5fQtv michael kors outlet
7gVpg cheap nfl jerseys
1fQhv ghd baratas
6bWsk ugg boots sale

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...