Pages

Sunday, May 22, 2011

:-: PC Fair Ipoh 2011 ; Laptop Baru :-:

Rentetan daripada entri aku pasal mahu beli laptop untuk kakak aku, so semalam seharian aku menemani kakak aku pergi PIKOM PC FAIR 2011 di Stadium Indera Mulia, Ipoh. Wa cakap sama lu orang la, memang ramai giler babeng la pengunjung datang...
So, niat di hati mula-mula nak mencari laptop keluaran ASUS warna Red Glossy tapi lepas habie menawaf 1 stadium (ala..bukan besor mane pun stadium tue :P), lastly kakak aku tiba-tiba tukar fikiran selepas singgah 1 booth tue...lepas aku tengok model Samsung tue, aku pun tertarik ler.. Tambahan pula sales promoter tue amat berkesan dalam meyakinkan aku ngan kakak aku..hee. Dan tadaa~~~~
^
^
^
^
^
eh jap... mai la klik kat Grapevine aku nie dulu
Model Samsung (oh...x ingat pulak moedl brapa ; abaikan laptop yg belakang tue :( )
Processor Intel Pentium p6200 2.13 GHz
Ram 2G DDR3 , HDD 600GB
ATI Mobility™ Radeon® HD 6470
Windows 7
ape lagi erk....tak abaes lagi aku xplore :)
Yang bestnya kalau beli kat PC Fair nie biasa la kan ; gift-gift nye... 15 + 3 items dapat...antaranya Headset, Skrin Protector, Keyboard Protector, USB Lamp, Pencuci Skrin, CD, Bekas CD, mug, mini TV Fan ETC...

Tapi yang lagi best, dengan tambah RM10 lagi, dapat 1 Hanset Samsung....heehee...Hanset cam kat bawah nie...jadi la kan...
So, total untuk harga laptop ini termasuk hanset tue adalah RM1308...hoho...jadi la kan.murah jer.. maklum la, nak guna untuk pergi khusus sana sini ngan kerja-kerja guna microsoft office jer kan..hehe... Lupe, kakak aku juger beli printer Canon Pixma MP258 with CISS lagi.. HArge pun antara paling murah.. RM199 jer...

Untuk aku ; aku memang aim external Hard disk jer...So, hasilnya aku memilih brand Buffolo 640GB jer...heee...harga RM199 jer...dapat la baby putih berbaju ungu... (fav colour tue)
So, tue la cerite disebalik pemergian aku ke PC Fair semalam.... Saje jer nak meramaikan pengunjung kat sane........

~~Wat masa sekarang, aku jer melenjan Lappy baru ini :)~~

16 comments:

cik panadol said...

huaaa...dia dah tayang dah...dah tayang dah...hoho bau kedai...

ni wat buat org tak sabar nk tgu pc fair kt KL lak ni...

bro, kasi pinjam boley~~

caliph shuriken said...

shopping sakan ni bro, hukk...

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ cik panadol :
haha....PC fair kat KL lagi r gempak kan...yg kat Ipoh nie pun dah cam sardin... ari tue kat Johor, mak aih..memang sardin 2 tin dlm 1 tin dah...

pnjam???tnye kakak wa..heee

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ caliph :
haha...lame dah ngidam..dapt peluang terus sambar :)

fahmimustakim said...

wut?ext hd 640GB dah RM199????pesal murah?huhu..tahun lepas beli hd 500GB kat lowyat RM250..hua3..tahun lepas laaaa..la ni tak tau dah brp :)

apik pehe said...

hahaha..banyaknyer shopping tuh...

diana said...

wah..
shopping tu..
shopping benda2 gini yang puas..kan??

Ain said...

laaaa. pc fair mggu ni keeeeee. ingatkan nextweek! agrhh terlepas!

uLan said...

weee ada lappy samsung RC420 gak.. black edition.. heee...

btw shoutbox muz tak appear laa.. huhu line ulan teruk..

mabk.abubakar said...

amboi..borong sakan nampak.. hehehe..

angel_Ly said...

wah...laptop baru...=)

peep said...

wah, kaya raya.. saya still pakai desktop je.. haha :P

nuriz said...

murah giler la haha ni yg jeles ni.. 600gb hdd dasatt tuu

k e y r i said...

wah! shopping sakan nampak! :D

cikida said...

whoaa.syoknyee..mcm2 dapat...best 2..

tehr said...

jauhnya kat ipoh
kalau dekat2, mau juga aku tumpang sekaki dua memeriahkan majlis
hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...