Pages

Sunday, June 17, 2012

TMP : Muzium Kapal Rahmat

 Salam di hujung minggu. Apa aktiviti anda hujung minggu nie ? Semperna Tahun Melawat Perak 2012, aku nak share la 1 tempat yang aku pergi semalam. Tup tup nak jadi Duta Pelancongan Perak pula kan. Tak payah AC Mizal susah :)
Tahun Melawat Perak 2012
Okey, semalam aku saje jer jalan-jalan pusing-pusing sambil cuci mata di daerah Manjung. Dan semestinya kalau kat Manjung nie, banyak tempat menarik. Teluk Batek, Pangkor, Marina Bay, Lumut dan sebagainya. Semalam aku pergi Lumut jer. Saje nak tengok-tengok kot-kot ada barang best ke kat sana :)
Banner di Booth Tiket
So, kerana cuaca yang agak panas, just duduk dalam kereta jer sambil pusing-pusing. Bosan, tak da yang menarik terus ingat nak pergi Manjung jer. On the way nak keluar, terus ternampak ada 1 kapal besar. Terus cari parking, gi beli tiket.
Kapal Rahmat
Okey, ini dia. "Rahmat Maritime Muzium". Kenapa nama Rahmat, aku pun tak tahu. Dan yang bestnya, aku bersama kakak aku adalah pelawat yang terakhir. Hehe. Mana la kitaorang tahun yang last masa untuk beli tiket 5.45 petang. Di ulang 5.45 petang.
Ya.. ini dia 2 guest terakhir.
Memandangkan NIKON D5100 tak bawa, hanya snap guna hanset saje la. So, aku share sikit jer la gambar. Sekeping 2 jer cukup la kan. Jom check it out !!!
Ini rupanya tempat anak-anak kapal nie tidur.
Ada Captain sedang mengawal kapal :)
Captain Assistant sikit
Okey, memandangkan gambar yang kurang kualiti, so, ak malas nak upload banyak-banyak. cukuplah memberi sedikit gambaran jer kan. So, ak bagi sekali info mengenai harga tiket dan operating hoursnya. Kalau ada yang nak gi, roger-roger la aku. Confirm aku join lagi :)
Mahal gak la harga tiketnya :(

p/s : Alahai... malasnya nak balik KL nie... Kan best keje kat kg jer :(

2 comments:

BeLaLanG HiJaU said...

nmpk cam menarik... dulu2 time lawatan sekolah pernah naik satu kapal perang kat lumut... tapi x igt la name pe :)

zana said...

menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...