Pages

Monday, April 11, 2011

:: Smart Camp <---> SMK Seri Lalang ::

salam semua...dah 3 hari aku menghilangkan dari dunia maya ini..aiceh ceh.. bukan apa, aku terlibat dengan 1 aktivti kelab Smart Camp yang aku chenta ; program Educational Trip SMK Seri Lalang to UTM. Program ini adalah anjuran bersama kelab Smart Camp dengan kerjasama pihak sekolah SMK Seri Lalang.

Educational Trip ini adalah berbeza sedikit dengan kem-kem yang aku sertai sebelum ini kerana program ini adalah 2 in 1 iaitu lawatan ke sekitar UTM serta sedikit aktiviti latihan dalam kumpulan (LDK). Dan objektif utama program ini adalah membuka minda dan memberi peluang kepada para peserta merasai kehidupan sebagai pelajar IPT terutama UTM.
bergambar di sebuah pesawat lama di Makmal Aeronautik
Antara tempat yang telah dilawati adalah Perpustakaan Sultanah Zanariah (PSZ), Fakulti Sains, Makmal aeronautik, Tasek UTM, tour 1 UTM, dan pelbagai lagi kawasan dan bangunan yang terdapat di UTM ini.
Selain lawatan, aktiviti LDK yang telah dijalankan adalah seperti ice-breaking, aktiviti i-maze, Maju ke Depan, riadah dah pelbagai lagi aktiviti yang menarik bagi mendekatkan diri mereka bersama ahli kumpulan serta fasilitator.
Ketika aktivti LDK dalam kumpulan

Beriadah ke Tasek UTM

Semangat walaupun panas terik di petang hari

Ketika slot Muhasabah @ phyco drama

Bersama sebuah lagi pesawat lama TUDM

Dengan jumlah peserta seramai 75 orang pelajar yang terdiri daripada pemegang biasiswa BKP dan BKDO serta 8 orang guru pengiring, seramai 19 orang urus setia dan fasilitator meluangkan masa untuk bersama-sama menjaga kebajikan para peserta.
antara barisan fasilitator kacak bergaya dengan baju koporat mereka
bukan sahaja baju koporat, ada juga t-shirt rasmi Smart Camp :)

Secara keseluruhannya, aku amat bertuah dan berbangga sekali lagi dapat menyertai program seumpama ini. Selain berkongsi cerita dan pengalaman bersama adik-adik ini, program seperti ini jugalah yang merapatkan lagi aku dengan keluarga Smart Camp itu.
khas utk group aku :)
Memandangkan masa bersama kumpulan yang terhad, aku bersama partner fasi aku, Alia tak sempat nak bergambar 1 kumpulan..tapi aku createkan 1 collage gabungan aku, Alia dan adik-adik kumpulan aku yang terdiri drpd 9 orang ; Haziq, Amirul, Bad, Saifullah, Liyana, Afidah, Huda, Nadzira, Wati.

~~ Seronok + exhausted + sempoi ~~

14 comments:

syaiza - chan said...

OUhh...abag azam pun ada join aktvti kali ni ea...akk sy pun ada pegi gakk tau camp ni arituhh..tp dia just jd guru pengiring jela ...balik smlm dia ada gakk cter2 spl cmp ni n tny2 adik psl cmp yg adik join thon lps...hehe..x sngka abg pun trut serta dlm camp ni..

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ ceja :...ha???? ooo.. ade 5 orng guru pengiring perempuan...la..salah sorang nye akak ceja ke??heee~~ nnt abg azam upload gambo2 cikgu yg ade.. erm mesti la join..hee..nnt bulan 9 g Seri Lalang pulak :)

apik pehe said...

laaa..ingtkn cekgu..hahaha..

Telaga Putih said...

smart camp UTM skudai ke?? kalo utm skudai la, rasanya pnh join dlu.. tp as peserta la.. thn 2007 dlu.. wat kt hutan bandar jb.. tp kalo bkn utm skudai, maaf la yek.. slh tmpt pulak.. hohoho

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ apik :..hehe..kan dah bgtaw ari tue..bukan cekgu tapi abg fasi jer :p

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ Telaga Putih :..yup..Smart Camp UTM skudai...yes..pernah buat dekat hutan bandar....adakah kamu dr TIJB??????

Telaga Putih said...

iyup! tepat skali.. hehehe

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ telaga putih : kecik nye dunia ini..hehe...nnt wa akan upload gambat kem hari tue kat fan Pages kami :)...

Telaga Putih said...

fan pages korg?? mana3???

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ telaga putih :... fanpages baru create smalam...yg dah ade grup jer..search smart camp utk grup.. fan pages "Smart Camp KTC UTM JB"..tngh upload gmbar2 lame :)

Telaga Putih said...

jap3.. kt fb kn ni? xjumpa pon.. huhuhuu

afzan said...

makmal aeronatik ada jet tudm? apesal aku tak tau ni. haissh!

aku, dia & lensa

rasidah muin said...

hai kwn2 skalian..sy syidah bkas sek seri lalang...sy hrap ckgu kat sek sna baik2 aje..sy kat sni tlah mnjd org yg baik......sy hrap ckgu wat yg trbaik untk smk seri lalang........bye...assalamualaikum........

rasidah muin said...

hai kwn2 skalian..sy syidah bkas sek seri lalang...sy hrap ckgu kat sek sna baik2 aje..sy kat sni tlah mnjd org yg baik......sy hrap ckgu wat yg trbaik untk smk seri lalang........bye...assalamualaikum........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...