Pages

Tuesday, April 5, 2011

::Di Saat Aku Mencintaimu - Dadali::

selamat pagi semua. Aku sekarang sedang mencari idea untuk jalan cerita pyscho drama untuk 1 program sekolah menengah pada hujung minggu nie (maksudnya aku bakal busy sikit la kan)... korang ada idea tak???aku plan nak buat common theme ; IbuBapa & Kematian tapi masih blur - blur lagi nak buat flow nya..sambil-sambil mencari idea, aku layan lagu jiwang sikit. Jom layan sama-sama. Aku telah jatuh cinta sama lagu ini :)

Di Saat Aku Mencintaimu – Dadali
(click button play utk dengar - file kecik jer)





Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Jiwang giler kan aku hari ini. Okey, boleh dah sambung mencari bahan utk psycho drama ini. Kalau korang ada idea, boleh la sharing ngan aku yer :)

18 comments:

nas said...

dadali.. ape bende nih??? xpenah aku dengar nama artis tu... hahahahaha
lagu dr artis indonesia kah?

cik ayin said...

serius tak minat lagu ni..urm

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ nas : ..haha..ntah...baru terdngr.. tapi kalau tak silap, Band Indo

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ cik ayin : ..erk..xpe la..setiap orng ade citarsa sendiri..

nelly said...

sedih lagu ni ~

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ nelly :...boleh la..layan jiwang kan~~

yanae mohamad said...

mus,aku ade 1 video..hargailah ibu bapa..kwn aku yg duk UiTM shah alam buat..video tu kne hayati btol2...memang sebak..ko nak tak? utk psycho drama..kalo nak,mesej aku

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ yana : erk...yg ko share kat grup SC tue ke??

Ayie said...

aku layan lagu teletubbies.. owh kiutnya.. HAHAHA

nur aisya humaira said...

best lagu ni..:)

syAzAnA said...

perghh. jiwang gila broo! hehe

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ Ayie : ...cam ner lagu teletubies tue??hoho..tapi teletubies tue comel

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ nur aisya :...best ke??/cam x best jer..hehe

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ syazana :..jiwang kan..haha..

apik pehe said...

hehe..apik pon da kekurangan idea ni

saya_arief said...

lagu nie best..jiwang abes..

marshmallow said...

lagu ni sedih :(

FariehanIbrahim [LBC] said...

pergh! sgt jiwang! >.<
heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...