Pages

Sunday, April 3, 2011

::Penangan Hantu Kak Limah Balik Rumah::

Hoho...dah masuk hari baru dah nie...sambil-sambil aku layan cerekarama TV3 ; Iktikad Ahad dan sambil berblogwalking, aku juga menjadi stalker orang kat Facebook. Memang kalau korang tengok kat FB nie macam Fanpages yang di create ; ada yang bagus ada yang poyo-poyo jer kot dan ada yang aku rasa saje-saje nak berseronok. Dan aku pun gelak besar bila aku ternampak ada friend FB aku Like dekat Fanpages yang aku rasa sungguh lawak.

Tahulah kan movie Hantu Kak Limah Balik Rumah tue meletop-letop sampai boleh dikatekan setiap baris kata-kata pelakonnya tengah jadi trend. Ayat "Kito bakor jer", "Cer cherite cer cherite", "Sape setuju angkat tangan macam saye" dan macam-macam lagi boleh dikatekan menjadi ayat-ayat tak rasmi semua orang kat Malaysia nie kot. Sampaikan ada yang sanggup create Fanpages based on ayat-ayat ini.. Mak aih...memang "giler ler" (bak kate Usin :P). Kalau korang tak caye, nah aku sertakan bukti-buktinya

Ha..tue baru 4 jer aku keluarkan, kalau korang tengok lebih 10++ Fanpages yang macam ini dicreatekan dan yang Like nye pun bukannya sikit... Lebih 2k++ tue...memang hantu betul la dieorang nie..haha.. ape lagi ; "Nampok beno nipunye", "Enjit-enjit semut siapa sakit naik atas" sampaikan dialog "Kalau bisa aku cerita'in, pasti kalian tidak akan percaya" pun ada...mak aih..

Dan yang aku tak sangka, Fanpages ini pun ada..Fanpages ape???Jom Scroll ke bawah... Memang gelak besar aku biler aku ternampak Fanpages nie ;
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

~~ Adeii, memang rajin giler la orang yang create Fanpages nie ~~

21 comments:

apik pehe said...

hahaha..dengan fesbuk..semua diorang leh wat..

kakiterbang said...

haha.. x bleh blah kot.. sume dialog dalam HKLBR diorang nak wat page..

nuriz said...

memang ramai org suka kat watak2 dalam hantu kak limah ni, ada yang nak tau siapakah pelakon yg bawak watak hantu kak limah ..heheh

shy8 pun makin glemer skrg

kpah k-poh said...

anak akak yg darjah 6 tu..dia bgtahu..bila cikgu cakap..siapa yg setuju..sila angkat tangan..semua yg angkat tangan tu ikut cara usop...!!

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ apik : ..taw xpe... tue lah power of facebook :)

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ kakiterbang :..tahu xpe...selamat la zaman P.Ramlee xde FB, lau tak, mau jadi mcm nie gak kan~~

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ nuriz : ...yup..betul tue... memang penangan x abes betul...
kene bongkarkan sape itu kak limah

BTW, citer shy8 pun glamer dah

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ kpah : haha...memang x bley bla.. dr sekolah rendah smpai kat U, semua dah jadi cam tue...

+dieabella+ said...

aku pon tau de fanpages ayat2 hantu kak limah...sabo jerlah!haha

tehr said...

aku ni hampir tak buka facebook
bila dah ngadap blog, memang tak sempat lagi nak ngadap facebook ni

cik chopu said...

haha. jadi fenomena pulak en.

ayen =D said...

hahah seksa teletubbies tu kelakar!
yup- fenomena betul taglines cite hantu kak limah balik rumah tu kan- padahal aku rasa ada je filem lagi bagus- power of taglines gitu-

menusuk hati said...

Fesbuk punya pasal,semua pun boleh aje..hik!entri pakcik:pesanan socrates buat blogger

cik muda said...

kiut la fanpage menyiksa teletubbies tuh.....

tiQo...(-_-'') said...

wah obses betul dgn usop wilcha...

haha aku ponnn...
cucite cucite...
meh pergi sini

http://greentiqo.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

puanbee said...

haa tabik pada org yg buat fan page tu :) rajin bee tk dop masa!!

FariehanIbrahim [LBC] said...

ahahaa..smlm bru jumpa page geng2 kak limah nie..dasat kot! >.<

cik ayin said...

tak puas hati create page..suka ni, suka tu create page...haha..macam2 kan

zazaw said...

haha
mcm mcm page die org buat
sungguh rajin

tengok 50 kali pun tak bosann oo
:)

Ayie said...

hahahaha.. kaki tengok cd, DVD, Blue Ray nih.. hahaa

nas said...

salam bro.. eh.. entri kita cm nk sama la.. pasal pages2 kat fb.. hehehe.. kebetulan..tp aku je yg lambat... hu3...


http://nash121.blogspot.com/2011/04/fenomena-usop-wilcha-hingga-ke-abpbh.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...