Pages

Friday, October 29, 2010

Rina Salleh - Juara Gadis Melayu 3

terus tulis n3 pasal Gadis Melayu 3 (GM 3). sebelum nie memang aku tak pernah layan cerita Gadis Melayu nie tapi GM 3 nie aku memang excited nak tengok. sebab apa? sebab salah seorang finalistnya my senior di UTM. and siapa sangka?? Beliau telah dinobatkan Juara GM 3. wow..tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu??
tapi 8 finalist yang laen pun apa kurang hebatnya. comey-comey cute-cute and petah-petah belaka dalam menyampaikan hujah mereka. tapi rezeki telah memihak kepada Rina Salleh atau mesra nya kami panggil Kak Rina. lepas nie semakin busy la nampaknya Kak Rina. oh lupa..Kak Rina juga merupakan seorang blogger + young entrepreneur..so sape yg tak kenal, pergi la ushar blog beliau :)
aku tak kisah la apa orang nak cakap pas nie...ye la kan...kot-kot orang kata aku tumpang populariti Kak Rina ke..hehe..tapi at least aku pernah bekerjasama dngn beliau masa di UTM untuk handle Karnival Kerjaya UTM 2008. and yang paling best sama-sama beraktiviti dalam Kelab Kaunseling dan Kerjaya (KKDK) UTM. once again..congraze to Kak Rina...

gambar-gambar diatas aku 'curi' dari fan page Gadis Melayu 3...tak kan la nak kuarkan gambar zaman dulu-dulu kan...hehe...kang tak pasal-pasal aku kene banned :) so, semoga berjaya untuk Kak Rina dalam dunia baru kan...aku turut berbangga dngnmu Kak Rina.

14 comments:

MOMMY ICHA said...

dah agak dah Rina Salleh juara GM tahun ni. tak pernah pun tonton rancangan tu, tp tgk gaya Rina masa perkenalkan diri kat website tv3 tu memang dia ada aura. tahniah Rina Salleh

puterapescado said...

@ MOMMY ICHA : kan...aura cik rina kite :)

najib said...

namun apa yang ku kesali,gadis melayu sepatutnya ISLAM yang tulen iaitu memakai tudung,menutup aurat.Harap dimasa kelak,kesemuanya memakai tudung

Encik Tikus said...

tahniah kepada dia

puterapescado said...

@ Najib : biler pemimpin sendiri membuta tuli, anak buah turut serta

puterapescado said...

@ Encik Tikus : semoga menjadi tauladan kpd gadis-gadis kita [amek yg positif la] :)

ayen =D said...

"amek yg positif la" quote!
aku pn baru tahu smlm dia tu ada kene mengena dengan karnival kerjaya UTM hahaha-
lepas balik makan sate hehehe

nas said...

eh,dia nie blogger ker??? cayalah..nak usha blog beliau la :P

apabila karya photoshop serba tak menjadi!

puterapescado said...

@ ain :..hehe..ntah ape yg aku repekkan...erm just tumpang gumbira ckit jer...

puterapescado said...

@ nas : ha'ah..lupe plak nak backlink kan blog die..tapi mostly blog die pasal jualan barang niaga dia :)

Nasir Bravo said...

xpernah tgk citer nie..huhu,,sedih tui aku nie
Aku Menang Teka Contest Ben Ashaari

diba said...

thniah tuk rina sallleh;)

Aisyah AR said...

wah tahniah pada beliau. cuma harap, dia tidak menjadi seperti gadis melayu yang kantoi berakhlak buruk tue. moga2 dia jadi ikon teladan. aiitt!! huhu..

http://yoishme.blogspot.com

Anonymous said...

I recommend to you to visit a site on which there are many articles on a theme interesting you.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...