Pages

Wednesday, September 29, 2010

SAH mykad tak detect!!!

salam semua...kalau semalam aku menulis dngn penuh emosi, hari ini lain pulak...semalam disebabkan geramnya dngn karenah pegawai bank CIMB Taman Universiti tue sampai terbawak-bawak masa call customer survice utk P1 W1Max..cerita tue nnt dulu...nie nak cerita masa buat kat ATM lagi...

ok..tadi aku telah pergi ke CIMB UTM Skudai siap dngn bawak surat beranak & buku bank...sekali sampai mak aih ramai nye...TAPI alangkah terkejutnya aku pak ga tue terus kasi borang kat aku then lepas isi terus jer ke meja pegawai tepi tue TANPA susah-susah amek num..see..beza dngn CIMB T.U...then pegawai tue pun dngn lemah lembut tny apa masalah kad bla bla bla dngn penuh senyuman...sempat buat lawak lg...
then check mykad aku memang tak detect...terus jer aku kasi 3 dokumen tue..dlm mase 5 minit dah sah pegawai tue suruh hantar semua tue terus ke kaunter 2..pegawai kaunter 2 pun dngn cepat menyiapkan kad and 2-3 minit terus panggil aku, suruh amek number giliran urusan data..kejap jer terus number aku naik..total tak sampai 15 minit, siap...

aku amat bertuah dan berbangga dngn sistem yg CIMB UTM ini buat...mesra pelanggan, pantas dan cepat...pegawai-pegawai pun memang baik melayan pelanggan yg bermacam-macam terutama pelanggan asing (student foreigner)...lagi satu...kat CIMB UTM nie dah la ramai aweks-aweks...hehe...kan senang kalau kita buat kerja dngn muka yg penuh senyuman...baru la sejuk hati pelanggan kita...credit to them...

p/s : so..sekarang aku nak g beli seluar jap...tapi memang SAH la cip mykad aku dah xley pakai

8 comments:

PutraRocker said...

sabar dan ikhlas pasti hasilnya manis..wooot3 o_O

puterapescado said...

@PutraRocker :.....hoho...betul betul...

NURULekmiRabat said...

tak perasan lak ada awek2 kat cimb utm,setakat tgk selama 5thn kt sini makcik2 jea..

puterapescado said...

@NURULekmiRabat : hehehe...cik nurul nie g tak kene time kot....tadi ramai jer...termasuk la yg lalu lang kat situ :)

DaHLia said...

sis sokmo gak hadapi masalah ni..tapi senang jer, amek pemadam, padam cip tu, boleh guna.hehe

Cikgu Nurin said...

wwaahhh...padan la blog walking dengan hati yang bengang...he he he...

puterapescado said...

@ Dahlia : 2 la sis...dah gune pemadam..pas tue dah gesek ngan stapler..still x detect...nk wat cam ner lg..huhu

puterapescado said...

@Cikgu Nurin : tue semalam...tapi ari nie dah gumbira blk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...