Pages

Thursday, September 29, 2011

:: Aku ada Baby Baru ::

penat cari idea untuk tulis entri baru ini. sekali muncul idea untuk bocorkan rahsia yang ak ada baby baru. setelah sekian lama mensurvey sana sini, akhirnya lahirlah baby yang diberi nama NIKON D5100.
baby NIKON D5100 ak nie baru lepas pantang. dah berumur 1 bulan ++ tapi ak masih belum habis belajar sifat dia...hehe... maklum la busy dengan kerja lain sampai terabai NIKON ak nie dok bertapa dalam beg dia
apa???kenapa tak beli D90 ke D7000 ke???alamak...kalau la duit ak ada 3k - 4k, sah-sah la angkat yg lagi power kan...wat masa ini itu jer yang termampu..D5100 ni pun OK what!!!
Tengok tue siap LCD Skrin die boleh putar alam...hoho...pas tue features dia pun menarik. harga pulak berpatutan la dengan level ak yang baru nak mendalami dunia DSLR yang semakin menjadi kegilaan ramai nie kan.
okey..kepada korang-korang yang rasa nak memiliki sebijik DSLR ini, satu tips jer dari aku, beli berdasarkan kemampuan bajet anda. hehe. jangan terlalu comparekan antara jenama dia macam kenapa NIKON, kenapa bukan CANON ke SONY ke walaupun kita berhak memilih.

bagi aku, ak memang peminat NIKON. kalau before nie cuma ad digital Kamare Nikon L6 sahaa tapi sekarang L6 itu dah ada sedara baru :) .oh selamat tinggal Canon 500D [before nie guna DSLR abang aku jer..maklum la tak mampu]

15 comments:

cik panadol said...

pinjam......*wink wink*


wahhhhh!! jelesnye dia dapat rembat nikon!

Mia Liana said...

hebat!!!!! jeles ni... nak satu jugak...

kpah k-poh said...

macam ni boleh ler ambik gambar kpah yaaaa...

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ cik pan : ...hoho..mane ley pnjam...sewe la...

mai r angkat sebijik :)

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ Mis Liana : ...jom akak.. beli 1 lagi :)

Mustaffa Khairul Azzam said...

@kpah : ...oooo... boleh2... kene kuar potoshot

+dieabella+ said...

bape rm...nak beli jugak!hheehe

syamem said...

ko amek gamba tu gune kamera tu ke?? haha.

ASSOYFINGER67 said...

Salam..tahniah Muz atas peningkatan haha...kena pikul nie huhu

Shafiq Hashim said...

Salam..
Perhhhhh Teringin Nak Satu..

Shafiq Hashim said...

Salam..
Perhhhhh Teringin Nak Satu..

syiela said...

lepas ni blh amik gbr cantik2...

ctk said...

stu kamera pon ct xmampu..apetah lagi dslR..bertuah la kamu dpt bli

gnesop.com said...

tahniah.. Sop teringin jugak tp tak mampu.. :)
pakai kamera tepun jer.. :)

Firdaus® said...

untung la ada kamera baru..hahaha..
uits mmg minat main bowling ke?sama la kita..heheh salam perkenalan..

do follow my blog ye~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...