Pages

Saturday, May 14, 2011

:-: PraPreview Nur Kasih The Movie :-:

Sekarang kat Tv3 dah main trailer utk Filem Nur Kasih The Movie, sambungan drama siri Nur Kasih yang pernah mencetuskan fenomena serata negara kan. Memang thumbs up la utk drama Nur Kasih hari tue... Dah 19 Mei nie, tarikh keramat buat peminat drama ini sebab akan ditayangkan di panggung. Lama betul aku menunggu tapi tak tahu dapat pergi tengok ke tak.. adeiss..dah la pihak produksi merahsiakan jalan cerita...
Okey, str8 tue da point la...sebenarnya entri ini aku tulis sebab malam semalam buat 1st time nya aku mendengar lagu Nur Kasih yang di improvise sikit. Sebab nya Tiz Zaqyah yang nyanyi bersama Yassin...wow...aku teramat la teruja utk mendengar suara Tiz Zaqyah [mungkin aku dah terlambat dengar tapi aku tetap suke...] wah...aku amat suka, suka dan terus suka mendengar lagu itu dan terus search kat Youtube..dan nah aku kongsikan ngan korang jua :)

Amacam...care tak muzik video Nur Kasih The Movie ini...so, mungkin ramai orang kat luar sana amat meminati cerita Nur Kasih ini tapi ramai juga yang kata Tiz Zaqyah tak sesuai membawa watak itu sebab di dunia realitinya beliau tidak seperti yang digambarkan..Betul tak???

NAMUN, aku just nak cakap yang jangan sebab itu korang nak kutuk kaw-kaw...at least ambil la pengajaran di sebalik watak yang dibawakannya...kalau kita dah tengak dari -VE side jer tanpa hiraukan +VE side memang la tak dapat apa-apa...sama juga lah dengan analogi sebuah gelas yang berisi separuh air ; apa yang korang lihat terhadap gelas itu..fikir-fikirkan

p/s : Hilang entry pasal BE dari nuffnang tue...hadei...en nuffnang, nak BE lagi boleh :)

~~apa-apa pun, aku tetap suka dengan Tiz Zaqyah :)~~

13 comments:

cikida said...

nk tgok cte niiiii..=p

kyo_9 said...

x pernah plak layan drama dia..
kalo layan movie kang paham x jalan citer nye ek??

shezwan said...

pe agi.. jom lah wyg.. haha XD

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ cikida :
tue la...saya pun nk tengok... :)

Mustaffa Khairul Azzam said...

@kyo_9 :
erk..x pernah tngok????erm xtaw la nk cakap cam ner..sebab sinopsis xde kuar kalau tak silap

Mustaffa Khairul Azzam said...

@shezwan :
jom...layan

kotak bulat said...

macam best je movie dia ni yek.. mesti tgk ni :)

MaMa AiNi said...

drama nur kasih kat tv3 memang best...harap kat panggung lbh best lagi!!...salam kenal dari mama...

cik panadol said...

Bro belanja la tgk cite ni hahaha...

HonEyBuNNy said...

xsabar nak tunggu khamis neh tgk nur kasih..hehe

zafira othman. said...

tgk trailer nur kasih the movie macam best. banyak scene menarik.

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

nak tengok!!!!

S..U..D..@..I..S said...

sume lapisan tertunggu2 rasanya movie ni......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...