Pages

Wednesday, May 18, 2011

:-: Pra Kenduri Kawen 1 ; Pencarian Homestay :-:

Salam semua. Memandangkan semalam adalah cuti umum iaitu Hari Wesak, aku ngan kakak aku telah menggunakan hari itu untuk mencari Homestay untuk family bakal abang ipar aku...oh lupa nak bagitaw yang seorang lagi kakak aku bakal menamatkan zaman bujangnya atau lebih senang nak cakap akan kawen pada 04 Jun 2011 ini. Okay, mungkin ada yang masih ingat lagi bulan November lepas, majlis pertunangan telah diadakan..ha..cer nengok dekat sini...
Sekali lagi, majlis kenduri & bersanding di pihak perempuan akan diadakan pada 04 Jun ini...so, dengan rasa rendah hatinya, aku menjemput la korang-korang semua datang ke rumah aku yer..alamatnya di Kg Teluk Sena, Lambor Kiri, Bota, Perak :)

Memandangkan pihak lelaki adalah dari negeri Kedah, so mereka akan bermalam di Perak la untuk satu malam..so, aku pun telah mencarikan sebuah rumah yang dijadikan Homestay di Seri Iskandar, Perak...lebih kurang 20 minit ke rumah aku...dah homestay itu adalah CAMELIA BISTARI HOMESTAY...
pintu masuk & garaj
selepas aku ngan kakak aku sendiri pergi melihatnya, kiteorang amat berpuas hati dengan keadaan rumah itu seperti yang telah diiklankan di internet. Memang besar, cantik dan selesa la untuk bermalam disitu.... Untuk makluman, kemudahan yang terdapat di homestay ini adalah 3 bijik bilik yang berair cond lagi + 2 bilik air...besar & cantik...
bilik-bilik yang terdapat disitu
Kelengkapan di dapur juga memang tip top..siap ada peti sejuk, mesin basuh, meja makan, kabinet ETC...memang lengkap cuma tak de barang dapur la...lemak la kan nak disediakan...
kawasan dapur
Bukan itu sahaja, ruang tamu juga amat selesa siap ada TV & Astro..Ruang solat juga terdapat di tengah-tengah kawasan rumah..
kawasan ruang tamu & ruang solat
Okey, so itulah serba sedikit iklan percuma dari aku untuk Camelia Bistari Homestay, Seri Iskandar, Perak. Dengan bayaran untuk satu malam sebanyak RM 200, memang amat berbaloi-baloi...oh lupa, kawasan sekitar homestay ini juga berdekatan dengan UTP, UiTM Seri Iskandar, Kolej Profesional MARA Seri Iskandar ETC...so, kalau korang ke family korang ke atau sesape yang nak cari tempat bermalam untuk menghantar anak @ sedare ke kawasan berkenaan, tak pun sesaje nak bercuti ke Perak, korang boleh kontek seperti dibawah :
No.7, Jalan 1B 8,
Taman Iskandar Bistari,
326100 Seri Iskandar,
Perak Darul Ridzuan
017-5081903 (En Sabree) / 019-5082258 (Pn.Yoon)

~~Sekali lagi, jemput la datang masa majlis nanti yer~~

12 comments:

nisa yachiru said...

dlu g utp tpakse cr hotel bajet. kalo ad homestay lg best..selesa n affordable...

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ nisa :
oh..tue la..kawasan seri iskandar tue baru nak membangun dengan rancaknye kan~~

Shiela Latif said...

uit...ok sangatlah homestaynya...menagalahkan hotel 5 bintang cenggini...bek stay homestay dari hotel kalau gi sana kan?.. :)

jaya jr said...

homestay memang nampak lebih untung dari hotel..semua complete dan boleh isi ramai2..huhu..sedare mare pon ade buat kat kuantan ngn johor..senang laa nak ke sane =)

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ kak shiela :
hehe..belum kalah lagi hotel 5*.. hotel 5* ade swimming pool...kalau ade swimming pool, lagi best kan~~~hee

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ jaya jr :
tue la kan...kalau la area yg wat homestay nie bnyk kswan menarik, lagi la untung...berbaloi-baloi...

ASSOYFINGER67 said...

InsyaALLAH..Muz...terimakasih atas jemputan

nuriz said...

memang untung org buat homestay ni time kenduri dan cuti2 ni byk org yang berarak nak datang kan hehe

kena le cari tempat yg selesa..emm saya pun time ni byk org kl nak datang ni..bilik dah penuhhhh

cikida said...

wahhh,,betol2 untung ni..nice info..mmeg berbaloi sgt2..semua complete..=)

Syuxer said...

bestnya ada homestay tuh..kalau bilik air pun ada aircond..perghh power gila heheh

nisa yachiru said...

yeah..mlk pn da makin bnyk choice. so kalo mlncong ke mlk, o9 je..cr homestay...affordable n comfortable.hehehe

Aida Omar said...

boleh tahan homestay nye erk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...