Pages

Monday, January 17, 2011

Maxis Om Nom Nom Race yang tersangat la best

Seperti yang diwarkan sebelum ini, aku terpilih untuk menyertai Maxis Om Nom Nom Race yang telah berlangsung pada Sabtu lepas, 15 Januari 2011 di Modestos, CapSquare. Memang pengalaman yang sangat menarik dapat bersama-sama blogger-blogger lain menjayakan event Nuffnang dan Maxis ini. Seperti yang aku beritahu, teammates aku terdiri daripada SIMON, KAK PUTT & ILI dan nama team kami NASI LEMAK PEDAS.
Setelah taklimat dan penyerahan alat-alat yang diperlukan seperti iPHONE, Laptop & Maxis Broadband, semua peserta dibenarkan untuk mencuba. See, Simon, Ili & aku terus meninjau iPHONE yang diberikan
Ini adalah passport untuk kami bersama klue ke Venue pertama bersama talian hayat yang tidak boleh dibuka sama sekali melainkan jika terpaksa...kalau tak, point ke tolak..
Kami di venue pertama, Strabeery Field Cafe. Untuk cerita dan suasana di Stawberry Cafe ini, sila baca disini. Setiap venue, semua kumpulan dikehendaki menulis revies mengenai makanan, suasana serta hal-hal berkaitan dengan venue yang disinggahi dengan kreativiti sendiri. Semua venue, kami semua dikehendaki membuat aktiviti yang sama. Selain Strawberry Field Cafe, venue lain adalah Tarbush Delicacies di Sunway Piramid, Sate Kajang Haji Samuri, Restoran Thai Base dan akhir sekali Dancing Fish di Bangsar Shopping Complex. Silalah klik di restoran tersebut untuk melihat apa yang berlaku :)
Bagi aku, memang event ini tersangatlah best dan tersangatlah havoc. For the first time, aku berlari-lari dalam Sunway Piramid bersama laptop yang terbuka mencari venue restoran, tebalkan muka bertanya orang sekeliling venue-venue dan macam-macam ragam lagi sebijik macam Amazing Race yang dalam TV tue. See dalam kereta sempat lagi search restoran sambil edit-edit entry, FB dan Twitter. Memang syiokkkkk.
Walaupun tak memenangi hadiah utama atau kedua, tapi pengalaman bersama-sama blogger lain menyertai event ini amat menyeronokkan. Gambar diatas itu adalah pemenang hadiah utama melancong ke Hong Kong dan HTC seorang sebijik.
Yang lain-lain, dapatlah goodies beg daripada MAXIS sebagai sponsor utama event ini. Memang seronok sekali dapat menyertai event ini. Makanan yang disajikan untuk semua peserta juga amat memuaskan hati sampai teramatlah kenyang. Wah.nak lagi event macam ini :)
Bergambar kenangan bersama-sama blogger lain..kalau tak silap dari team MachoFoodWarriors yang amatlah sporting dan best...

Kesimpulannya, aku amat berterimakasih kepada Nuffnang & Maxis for organized this event yang sangat best. To teammates aku, SIMON, KAK PUTT & ILI, memang seronok la dapat bersama korang membentuk team NASI LEMAK PEDAS walaupun kita tak kenal kan. Event macam inilah yang menambahkan list kawan-kawan kita :)

~~en NUFFNANG, xde ke Buffered Earning utk kami :p~~

18 comments:

Puteri Nuur At-Terawis said...

kita serasi bersama ;)
walau tak menang pengalaman tu berharga, kan?

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ Kak Putt :..ha'ah..pas nie join event nuffnang lagi okey...

ASSOYFINGER67 said...

Muz....hormat kao habih.....tahniah atas pengalaman kao..huhu

Mustaffa Khairul Azzam said...

@ bro assoy :..hoho..next event jom r join bro..hehe

mera zati M.z said...

wuhuuu member sy pun dpt join..
the eronic team :D
hee memg experience yg taley dibeli,even tk menang pun :)

..hizamirahim.. said...

haha.
tahu takpe.
XD
seronok tu yg penting.
bukan senang nak dapat peluang mcm tu.

Rama2Ungu said...

waaa.sonoknya...heheheh

Anonymous said...

I got this wеb sіte from my pal who told
me conсerning thiѕ ѕite and nοw thіs timе I am browsing this site anԁ гeaԁing ѵеry informative content at this
ρlacе.

Heгe iѕ mу websіte :: http://makemesustainable.com/
Check out my web page ; suffering from hemorrhoids

Anonymous said...

My brother ѕuggesteԁ I wοuld possibly like this wеbsite.
He used to be entіrеly rіght.
Thiѕ submit truly made my ԁaу. You cann't consider just how a lot time I had spent for this information! Thanks!

Also visit my web page http://www.purevolume.com/frenchedger75/posts/3114066/Top+rated+10+Greatest+Utilizes+of+Chatroulette
my web site - chat websites

Anonymous said...

Its like you reaԁ my mind! You appear to know а lot аbout thiѕ, like you wrote the booκ in it or something.
I think thаt you сοuld ԁo with a
few pics to drіve the meѕsage hоme a bit,
but insteаd of that, this iѕ fantaѕtic blog.

A fantastic геaԁ. I wіll definitely be back.


Look into my page your weight loss goals, very fast weight loss, losing weight, healthy weight loss diet, fast weight loss program
Also visit my webpage : weight loss., cumin for weight loss, natural weight loss, to lose weight, trying to lose weight, vegetarian diet, weight loss clinic vancouver, vancouver hcg diet

Anonymous said...

Sinсе the aԁmin of thіѕ ωeb
pagе is wοrkіng, no question νeгy
raрidly it will be famοus, due to іts qualitу contents.


Hеrе is my webpagе; http://www.deploystudio.com/
My website ; chatroulette online users

Anonymous said...

Howdy, I do thіnk your site could ρossiblу be
haνing internet browser compatіbility ρroblems.
Whenever I take a look at your blog in Safaгі, it looks fіne howеver,
if openіng in IЕ, it has some overlapping issues.
I merely wanted to give you a quіcκ headѕ up!
Other than that, great blog!

Ϲheck out my blog ... chatroulette online users
My page - famous chat websites

Anonymous said...

Theгe's certainly a great deal to find out about this issue. I love all of the points you have made.

Here is my weblog :: hemorrhoids usually emerge
My blog post ... hemorrhoids treatments

Anonymous said...

Hi І am so grateful I fοund your wеb sitе,
I гeally found yοu by аccident, while
I ωas browsіng оn Aol foг somethіng
еlse, Anywаyѕ I am here now аnd would јust liκe
tо say thank yοu foг а rеmarkable post anԁ
a all гound enjоyаblе blog (I also love the theme/design), I don't have time to look over it all at the moment but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the awesome job.

My blog ... http://www.amightyriver.com
Review my page - hemorrhoids hemorrhoids

Anonymous said...

Veгy nice post. I just ѕtumbled uρon your blog аnd wіshеd to saу thаt I've really enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing to your fеed аnԁ I hope you write again very soon!


Look at my web page; http://member.marketingbodz.com
Also visit my webpage : chatroulette online

Anonymous said...

Hello! I understand this is sort of off-topic hоwеѵer I had
to aѕk. Does running a well-eѕtablisheԁ blog like yours take a lot оf wоrκ?
Ι аm brаnd new to blogging but I do write іn my journal
on a daіly basis. I'd like to start a blog so I will be able to share my personal experience and thoughts online. Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

Check out my web site wie sehen hämoriden aus
Here is my homepage anal bleeding

Anonymous said...

What's up every one, here every person is sharing such knowledge, so it's fastiԁіous
tо read this wеb site, and I uѕеԁ
to рay а vіsit this webpаge
eѵery day.

Αlso visit my web blοg nail art
Feel free to visit my homepage - nail care products

Anonymous said...

Heу thеre! I ϳust would liκе to offer you a huge thumbs uр for
the eхсellent informatіon you have rіght here on thiѕ ρost.

I ωіll bе сoming bасκ to your sіte for more soon.


my blog :: bleeding hemorrhoids remedies
Also visit my site bleeding hemorrhoids

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...