Pages

Saturday, July 17, 2010

Akhirnya P1 W1max menjadi pilihan

Setelah beberapa hari memikirkan internet apakah yang saya ingin guna, akhirnya hari Rabu lepas masa JCard Day di Jusco Taman Universiti, Skudai, saya dengan rasminya telah melanggan P1 W1max. Mula-mula agak berat jugalah untuk melanggan W1max ini sebabnya coverage belum menyeluruh di Malaysia ini namun di kawasan UTM, agak mantap. Memang kalau nak bandingkan dengan Celcom @ Maxis, coverage 2 ini lagi meluas tapi bagi saya ia still tak meluas kalau tak sampai kat kampung halaman tercinta saya. Hehe. So, no point gak la kalau guna Celcom @ Maxis ini. Selamat lah kat kampung dah ada Streamyx.
inilah dia buah hati terbaru saya :)

pemandangan daripada bilik hostel...memang dapat coverage excellent la

So, setakat ini no problem la. Speed pun mantap. Download speed pun stabil dan yang paing best volume usage dia tinggi. Jadi, apa lagi. Potong potong potong

26 comments:

Ape Tu?! said...

Selamat lah anda dapat kawasan yang ok...
member aku pkai kat kawasan yg digembar-gembur ade lain pon cm hampeh :D

puterapescado said...

2 la....kat area Jb ngan skudai ini mantap gak la..
selamat la...nak amek yg laen cam haram jer line

De'din said...

potong jgn x potong..
dulu waktu dok hostel guna wimax lah
tpi bila dok rumah sewa pakai streamyx

puterapescado said...

betul2...dok hostel kalauboley pakai stramyx, pergh kan best...
selamat laxboley..lau x, xde dah segala bende BB nie kan...

marina anakcikbob said...

wahhhh....sama la..
sedang terkonpius ni nak amek yang mana..
tapi nak yg wireless..
p1 mmg bes kan?

azremy said...

mula mula jer.tgu 2minggu nanti,,,

FarHa said...

hahah potong2...sy pakai celcom je..yg 98..so far laju je kat sini hehe

puterapescado said...

@ Marina : kasi potong..potong..hoho..agak best...tpi ikut pada tempat la...kalau coverage best, memang berbaloi.. :)

@ Azremy : harap2 tidak la..hehe...dngr citer dah 6 bulan ++ yg bnyk wat hal...tpi xtaw r btul ke x..

@ CikguFarha : erm celcom 98..laju memang laju..tpi volume usage die sikit..nk donlot movie x cukup.. :)

sop said...

sop cuba 3 hari jer.. pulang blk sbb slow.. (dpt 1 bar jer)
skrg pakai DG..berpuas hati walaupun limit 3gig (rm58).. huhuhu..
plg best, travel mana2 byk liputan...

ERSHAD said...

jelous sangat sangat2, area saya maxis,celcom,digi,wimax semuanya hampeh. Nak try streamyx, tp kerap berlaku kecurian kabel. Nasib badan : )

FarHa said...

haha sy bukan jenis nak donlod movie hehe

Lindonut said...

ingt nk tukar p1 jugak kot. streamyx da lopek now. masalah je memanjang. xD

puterapescado said...

@ SOP : dngr citer DG mmng mantap...tpi yg pelik nye DG xnak masuk jb sngt...ingt nk gak amek DG

@ ERSHAD : ala..xpe la...ERSHAD dok mane???erm kes ERSHAD sama dngn kes kat kg mus..tpi skarang problem cabel kene curi dah xde...

@ cikgufarha : hehe...2 la..mus suke donlod tv series kan..kene la ade speed yg mantop + volume yg besor :p

@ Lindonut : erk???bukan stramyx stabil ker???

Ery Farieha said...

for me, p1 the best for my area
:)

QBA said...

ada sesetengah tempat P1 xbuley gune.. waaa!

Affan Ruslan said...

Salam ziarah bro.
First time dtg sini.
Oh cmtu ye, kt UTM mmg mantap ke P1 ni?

pnh gak ada iklan2 kt tmpt saya di shah alam, tapi mungkin masih terlalu baru lagi tu, macam tak minat lagi. hehe

m6hidrogen said...

bagusla bagi kawasan liputan p1. dulu saya pernah guna p1 ni tapi hampeh so terpaksa beralih kepada streamyx.

LyNn HaMzAh said...

nak juga try wimax tp kat bdr baru kangkar pulai masih x der coverage lagi...celcom pun agak x bagus kat area rumah kak lynn tu...huhuhu...

Cik Bucken said...

ekkk? tak terjun ke modem tu?bahye2..hahha

sebelas said...

tu dia..duk kat tingkap modem tue.. :D




http://nomborsebelas.blogspot.com/

Aqeel said...

tak best laaaa pakai p1 wimax kalau dekat kajang -_-

lambat gila..terus tuka pakai streamyx balik hihihii

Dark Half said...

aku penah guna both streamyx n P1
both ada pro n cons

streamyx best kalau nak upload tp time download salu je disconnected d tgh jalan, bila line problem, customer servis cam haramm

P1 download mantop gler tapi nak upload cam siput
apepun kalau nak compare P1 ngan Digi/Celcom/Maxis broadband, P1 is the best sbb 20GB for RM99 nye package
kalau ade prob, customer service dorg mmg terbaekk
plus P1 skang da ada USB modem, selain yg kekotak itam tu

Latest entry grafik novel gua ~ Aku Pilih Neraka!

puterapescado said...

@ Ery Farieha : wah..best kan...ery area mane???

@ Affan Ruslan : tQ tQ....erm agak mantap gak la...stakat nie no problem...lagipun area utm nie xramai sngt yg pakai lg so laju lagi la..xde kacau lagi..hehe

M6hidrogen : 2 la..dngr2 citer dah lame nnt hampeh..tpi orng kate bergantung kpd kawasan..arap2 kat utm nie xde la..hehe..nk gune streamyx, xley..dok hostel...

puterapescado said...

@ Lyn Hamzah : wah dok kangkar pulai erk..erm 2 la...coverage nye smpai taman teratai jer...maybe bley bgtaw kot kat dieorng :)

@ Cik Bucken : erm terjun???moden nie xde kaki :p

@ Sebelas : sacastic sungguh..hehe

puterapescado said...

@ Aqeel : oh kajang x okey erk coverage die???maybe ramai orng dah pasang kot...erm..memang ikutkan nk pakai stremyx tpi kat hostel, mane ley pasang...so, pilih la p1 :)

@ Dark Half : absolutely rite...best best....

Far said...

salam kawan..
btw pic tu mmg cantiklah..

salam kenal dari Far.jemputlah ke blog Far

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...