Pages

Wednesday, May 12, 2010

Sekitar Kem Kepimpinan Pemimpim Pelajar SMK Semenchu, Kota Tinggi

Seperti yang aku bagitahu sebelum ini, pada 7-9 Mei lepas sekali lagi aku telah mengikuti satu lagi kem iaitu Kem Kepimpinan Pemimpin Pelajar SMK Semenchu, Kota Tinggi. Bertindak sebagai fasilitator bagi pelajar seramai 122 pelajar yang terdiri daripada pengawas sekolah dan pengawas pusat sumber, objektif kem ini adalah untuk membentuk sahsiah dan peribadi dalam diri pelajar. Pelbagai aktiviti telah kami rancang dan jalankan demi membantu pihak sekolah. Antara aktiviti yang dijalankan adalah seperti melawat ke fakulti, lawatan ke Pusat kaunseling & kerjaya, team building, lawatan ke perpustakaan, leadership dan bermacam-macam lagi.

riadah pagi bersama fasi & peserta


lawatan ke Perpustakaan Sultanah Zanariah


refreshment berlakon patung


memang sporting abes la adik-adik ni :)


team building 1 - membuat kusyen belon

team building 2 - kerjasama ketua dan anak buah


gambar kenangan bersama guru dan pengawas sekolah


gambar kenangan bersama guru dan pengawas pusat sumber sekolah

gambar kenangan bersama guru

Walaupun terasa amat letih melayan pelbagai kerenah peserta-peserta ini, aku berasa amat seronok kerana dapat menyumbang sesuatu kepada mereka. Mereka ini perlu pendedahan kepada dunia luar sebagai pendorong dan motivasi diri untuk megorak langkah jauh ke hadapan. Semoga adik-adik SMK Semenchu ini akan terus berjaya pada masa hadapan. Kami para fasilitator mendoakan adik-adik semua berjaya dalam bidang yang diceburi.

p/s : banyaknyer gambar kali ini. Nie pun tak masuk lagi gambar-gambar aktiviti lain :)

4 comments:

Nur Rahimah Said said...

mus..banyak ke?? program kat KAKA lg bnyk la..

Aidi-Safuan said...

kem kepimpinan "pemimpim"? aper tuh? :P

akiN aMar said...

wah~mcm best jer..
nak join gak..hee;)

Tasbih Alam said...

Salam..

Setelah sekian lama saya membelajari bagaimana untuk menjadi seorang blogger.. Kini telah sampai masanya untuk membina rangkaian bersama blogger hebat yang lain. Serta mempelajari lebih banyak lagi bagaimana untuk menjadi blogger yang hebat seperti anda.

Semoga kita dapat kunjung mengunjung antara satu sama lain untuk mengeratkan silahtulrahim antara kita dan blogger² yang lain..

Sesungguhnya hunjung jari yang menekan papan kekunci adalah lebih hebat dari apa juga senjata yang ada di muka bumi ini. dan Semoga kita sama-sama mendapat menafaat daripadanya..
Insya Allah

Salam ukhwah…
http://tasbih-alam.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...