Pages

Monday, November 22, 2010

Twitter & ChurpChurp

hari ini dah hari Isnin dan tarikh hari ini merupakan Hari Keputeraan Sultan Johor Darul Ta'zim, Sultan Ibrahim Ismail ibni Sultan Mahmud Iskandar. Untuk biodata penuh, boleh baca di sini. sebagai seorang rakyat yang bermukim di negeri Johor, patik mendoakan semoga Allah panjangkan umur Sultan Ibrahim dan memberikan kesihatan serta kemakmuran dalam pemerintahan tuanku.

Okey kite teruskan dengan isi yang aku nak tulis. kali ini nak cerita pasal Twitter & ChurpChurp. Sejak aku membaca blog wanmus [senior aku kat UTM nie] terus berminat mencuba gak apa yang telah beliau buat iaitu DuitTwitter...tapi aku masih lagi nak memahaminya...nak beli eBook beliau erm sen tak de..hehe...memang tertarik betul baca pasal ChurpChurp beliau ade sampai sekali tweet dapat RM10.00 ++...pergh....
so dengan penuh tak sabarnye aku, terus register Twitter...dengan nama puterapescado...siap jer terus register kat ChurpChurp pulak...dngn gigih mencari follower dekat twitter sebab semakin ramai follower semakin masyuk kot earning nanti...so, setakat nie follower aku kat Twitter alahai ciput kot...hoho..tue sebab la earning kat ChurpChurp pun ciput...tapi tak pe, akan ku gagahkan mengumpul follower...hehe...nie la earning ChurpChurp aku setakat hari ini :) ...Cheers....
so, kepada kawan-kawan sekali, kalau anda ada account Twitter, sila la tinggalkan nickname anda supaya aku senang nak follow...so, jemputlah follow aku juge...hehe...klik puterapescado untuk follow aku..daa~~

23 comments:

En iLham said...

aku punya earning churp pun ciput lagi..huhu..sudah follow di twitter

puterapescado said...

@ En iLham :...tQ..xtaw la ape rahsia wanmus tue...erm mus follow blk...

Anna said...

@zuliana76 jom follow memfollow

puterapescado said...

@ Anna :...done :)

+akufobia+ said...

tweettweet.

Ain said...

tweet2...

ainpaka...hehe

Cik Su said...

sonok tak cuti..cik su tak g mane2 pun..rugi kan..dapat cuti bukan senang..tuan belog gi mana

buyat(bebola tomato) said...

uish..takpe2..sikit2 lame2 jadi bukit

puterapescado said...

+akufobia+ : tweettweet...comel kan bunyi nyer :)

puterapescado said...

@ Ain : tweet tweet..done :)

puterapescado said...

@ Cik Su : hehe..same la..saya pun x g memane jer..ngadap laptop beron9 ngan tngok movie jer :)

puterapescado said...

@ buyat :...jom follow memfollow

Encik Luncai said...

folo encil luncai jugak ye

Jeely jelly said...

wah ! duit.. duit... nk wat twitter jgk r.. haha !

Izan Ishak said...

jom folo2...@izanishak

k.izan punya entah bila nak beranak2 RM nya...huhu

zmah said...

Sama lah kita,nak barang tu...tapi sen tak cukup sedih lah

DaHLia said...

sis xeplore lagi mende alah ni..
nanti2 laa kut

Jom Baca Entry Dahlia: Jumlah Pendapatan dari Nuffnang

AngahSayang2314 said...

twettt hehehe... i 4llow uuu jom tukar2 link

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

xreti sgt guna twitter
hehe

puterapescado said...

to all :...mus dah follow u all yg tinggal kan link... :)

wantong said...

add wantong di twitter..yamahaman239

puterapescado said...

@ wantong :..okey..dah :)

Ustaz Love said...

Salam..

Ustaz Love punya... ustazlove

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...