Pages

Wednesday, July 14, 2010

WiMax atau Celcom???

Kesabaran teruji pulak gara-gara Celcom BB yang lembab macam siput sedut tua. Memang geram betul. Menjelang petang sampai ke malam, gerenti Celcom BB yang aQ guna ini lembab. Sesiapa tahu tak sebab ape??? Walaupun pakai pakej yang 384, tapi tak kan la lembab giler kan... Nak pakai Streamyx, dok hostel. Hari tue dah pasang kat rumah kat kg, memang super mantap.
W1GGY 59

Celcom Basic

Sekarang ini tengah memkirkan samada nak curang dengan Celcom BB ini dan apply P1 WiMax pulak. Malam tadi masa berjala-jalan kat Jusco, tersinggah kat Booth WiMax ini. Tertarik nak pakai plan baru mereka, W1GGY59 yang mana speed 600Kbps, Volume Usage 8GB dan montly fee RM59... Jauh ketinggalan dengan Celcom yg speed 384, 5GB & RM68.

Agak-agak anda la, yang mana better????

3 comments:

Eza Rashid said...

ehhheh,,,,p1 ok,,,tp liputan xluas lg,,,klu hang p jaoh sket dalam2 pelusuk ka,,,msuk tempat yg pelik2 kompom xdpt,,,rugi jugak,,,,maxiz ok jugak,,,sy gune ok,,mantap,,,tp mek speed yg laju sket la,,,mahal tp berbaloi kan,,,heheheh,,,cdagn jerk,,,ehhehe,,,celcom xbleh agkat,,,,lambat,,,hehhe,,,kat sni tggalkan jejak tuk djejaki,,,

puterapescado said...

tQ for ur suggestion...tapi dok area hostel nie boley tahan laju nye...tapi kalau masuk utan ceruk mane pun, maxis ka celcom ka Dg ka bukan tentu dapat kan....pasal maxis, sy memang dah banned maxis sbb ari tue pernah subcribe tpi maxis nie 'bijak'..2 3 kali gak g centre sbb 1 problem yg dieorng create then dieorng xsettlekan...last2 terus terminate...

penyukayangan said...

rasa2nya wimax sekarang bertambah liputannya..kalau sesuatu area tu ada liputannya,memang speed dia laju giler2....tengok kawasan ler...survey dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...